Makarna
- Spaghetti Makarna
- Kuskus Makarna
- Boncuk Makarna
- Yüksük Makarna
- İnce Uzun Makarna
- Kesme Kristal Makarna
- Kalem Makarna
- Bukle Makarna
- Fiyonk Makarna
- Burgu Makarna
- Erişte Makarna
- Kelebek Makarna
- Tel Şehriye
- Arpa Şehriye
Spaghetti Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Kuskus Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Boncuk Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Yüksük Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
İnce Uzun Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Uzun Kristal Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Kalem Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Bukle Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
FiyonkMakarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Burgu Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Erişte Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Kelebek Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
İnce Erişte Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Arpa Makarna
Gramaj
500 gr
İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Raf Ömrü
2 Yıl
Koli İçi Adedi
20
Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika
Enerji
358 kcal
Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri
Protein
10.5 gr
Yağ
1 gr
Doymuş Yağ
0.3 gr
Karbonhidrat
77 gr
Toplam Şeker
2.63 gr
Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır
Mutfaklar Macaroni ile Buluşuyor
Makarna Üretimi
Makarna üretimi için buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmadaçabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur.
Türkiye'de Makarna Üretimi
Türkiye'de ilk makarna üretimi sanayi olarak 1922 yılında başlamıştır. 1980'li yıllarda makarna fabrikalarının üretiminin artması ile dünyada makarna üreten ülkeler arasında 5. sıraya yerleşmiştir.
Türkiye de üretim kapasitesinin yaklaşık %40’ı Gaziantep’te, %35'i Orta Anadolu Bölgesi'nde ve %25'i ise Ege Bölgesi’nde bulunmaktadır.Makarna kalitesinin en önemli belirleyicisi yüksek ısı teknolojisidir. Türkiye'de de üretim bu teknoloji ile yapılmaktadır.
Türkiye, İtalya'dan sonra dünyanın en çok makarna ihraç eden ülkesidir; ancak buna rağmen tüketim yetersiz düzeydedir. Tüketimdeki düşüklükten dolayı üretim de artış gösterememektedir. İtalya'da kişi başına yıllık 27-30; Yunanistan’da 8,5-9,5; Mısır’da 6,5-7,5; Portekiz’de 7-8 kilogram olan tüketim Türkiye'de 6 kilogram olarak tespit edilmiştir. (Makarna Sanayicileri Derneği verilerine göre) Tüketimin düşük olmasının sebeplerinden biri; Türk kültüründe makarnanın ana değil, tamamlayıcı yemek olmasından kaynaklanmaktadır.