Makarna

Letbox

Yedek Parça

Çikolata

Büro Koltukları

Wix Temizlik Ürünleri

BTG Elektronik Sistem

Macaroni

Spaghetti Makarna 

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Kuskus Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Boncuk Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Yüksük Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

İnce Uzun Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Uzun Kristal Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Kalem Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Bukle Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

FiyonkMakarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Burgu Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Erişte Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Kelebek Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

İnce Erişte Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Arpa Makarna

Gramaj
500 gr

İçindekiler
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

Raf Ömrü
2 Yıl

Koli İçi Adedi
20

Pişirme Süresi
8 - 10 Dakika

Enerji

358 kcal

 

Besin Değeri Tablosu / 100gr Pişmemiş Makarnanın Besin Değerleri

Protein

10.5 gr

 

Yağ

1 gr

 

Doymuş Yağ

0.3 gr

 

Karbonhidrat

77 gr

 

Toplam Şeker

2.63 gr

 

Trans Yağ ve Kolestrol Değerleri 0 dır

Mutfaklar Macaroni ile Buluşuyor


Makarna Üretimi

Makarna üretimi için buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmadaçabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur.

Türkiye'de Makarna Üretimi

 

Türkiye'de ilk makarna üretimi sanayi olarak 1922 yılında başlamıştır. 1980'li yıllarda makarna fabrikalarının üretiminin artması ile dünyada makarna üreten ülkeler arasında 5. sıraya yerleşmiştir.

Türkiye de üretim kapasitesinin yaklaşık %40’ı Gaziantep’te, %35'i Orta Anadolu Bölgesi'nde ve %25'i ise Ege Bölgesi’nde bulunmaktadır.Makarna kalitesinin en önemli belirleyicisi yüksek ısı teknolojisidir. Türkiye'de de üretim bu teknoloji ile yapılmaktadır.

Türkiye, İtalya'dan sonra dünyanın en çok makarna ihraç eden ülkesidir; ancak buna rağmen tüketim yetersiz düzeydedir. Tüketimdeki düşüklükten dolayı üretim de artış gösterememektedir. İtalya'da kişi başına yıllık 27-30; Yunanistan’da 8,5-9,5; Mısır’da 6,5-7,5; Portekiz’de 7-8 kilogram olan tüketim Türkiye'de 6 kilogram olarak tespit edilmiştir. (Makarna Sanayicileri Derneği verilerine göre) Tüketimin düşük olmasının sebeplerinden biri; Türk kültüründe makarnanın ana değil, tamamlayıcı yemek olmasından kaynaklanmaktadır.